De (lange) terugreis naar huis (dag 15)

14 juli 2022

Om kwart over zes ging de eerste wekker af. Zo vroeg waren wij inmiddels niet meer aan gewend. Met tegenzin stonden we op. Mede door de gedachten dat het een lange dag wordt met de terugreis naar huis.

In het hotel is het ontbijt vanaf 7:30. Met het opstaan hadden wij ruim de tijd om op te frissen en de laatste dingen in de koffers te doen. Dat was fijn en hoefden niet te haasten. Het restaurant opende de deuren precies op de seconde af. Het personeel stond bij de ingang, de vroege vogels (de gasten) vriendelijk op te wachten. Wij hadden niet heel veel tijd om te ontbijten maar fijn dat het nog even kon.

Binnen een half uur waren wij weer terug op de kamer. Alle spullen pakken en weer naar beneden om uit te checken. In de vroege ochtend had de receptie (zo leek het) weinig te doen. Check-out verliep snel. Ze vroegen of wij een goed verblijf hadden gehad. En ja, dat was het zeker! De auto werd ondertussen gehaald. De mensen van de parking-service hielpen ons netjes met inladen, wensten ons een fijne terugreis en hoopten ons ooit weer te zien. Wij waren nice guys en thank you for the tips. De paar keer dat ze de auto hadden opgehaald gaven wij een fooi. Dat werd dus erg gewaardeerd. Fijn om te horen.

Het was nu wel de hoogste tijd om naar het vliegveld te gaan. Met de spits viel het mee. In 25 minuten reden wij naar de terugbreng locatie van Alamo bij het vliegveld. Daar ging het ook vlot met de afhandeling.

Via de metromover kwamen wij in een paar seconde aan bij het vliegveld. En dan denk je dat je er al bent maar dat valt tegen. Het was een stuk lopen naar de terminal waar wij moesten zijn. Online hadden wij vooraf (ditmaal kon het wel) al ingecheckt. Bij de dropp-off balies konden wij de koffers afgeven. Alles verliep tot nu toe soepel. Bij security was het maar een kwartier wachten. Gelukkig mochten wij door! Er bleef ruim een uur over voor dat het boarden begon.

Het uur vloog (toepasselijk woord voor vandaag) voorbij. In een hoog tempo waren alle passagiers aan boord gekomen. De piloot kwam met de melding dat de aankomst in New York 20 minuten eerder zal zijn. En dat was fijn om te horen.

Als alles zo goed en snel gaat op een dag moet er haast ook iets verkeerd gaan. Dat was met het opstijgen. Door drukte op de baan mocht het vliegtuig nog niet vertrekken. Een soort file. De temperatuur liep hierdoor wat op in het vliegtuig, niet heel aangenaam. Eindelijk na 30 minuten mocht de piloot het toestel de lucht in brengen.

In 2 uur tijd vloog de Boeing naar JFK Airport. Ondanks het wachten voor het opstijgen was de landing een kwartier eerder dan aangeven. De overstaptijd werd hiermee bijna 3 uur. Beter zo dan te weinig en je vlucht missen. De koffers werden overgezet op onze volgende vlucht. Geen gedoe om ze weer op te halen en af te geven. Scheelt weer.

In terminal 4 van het vliegveld, waar wij binnen zijn gekomen en ook de volgende vlucht vertrekt, liepen wij eerst rond. Goed voor de benen. In dit gedeelte van JFK Airport zijn er winkels, restaurants en een paar overige dingen (zoals een massage salon). Genoeg om even iets te doen.

Nadat wij alles hebben gezien namen wij plaatst bij Mi Casa Cantina, een Mexicaanse restaurant. Met de barcode op tafel konden bestellen, erg handig. En ja wij namen een quesadilla, het is het tussendoortje van de vakantie geworden.

Quesadilla bij Mi Casa Cantina – JFK Airport

Na de heerlijke snack lopen wij naar een winkel toe om de fysieke dollars uit te geven. De dollars die wij nog in bezit hebben worden omgeruild voor een vest en een kleine powerbank. De overstaptijd vloog voorbij. Een uur voor de vetrek was het boarden al begonnen. Voor dat wij het doorhadden was het vliegtuig van KLM vol geladen met alle passagiers. Wij zaten in stoelen met veel ruimte, lekker comfortabel voor een lange vlucht.

Met het welkomstbericht van de piloot werd er medegedeeld dat de vlucht maar 6 uur duurt i.p.v. 7 uur. Dat klonk ons goed in de oren. Wederom was het wachten dat het voertuig de lucht in mocht. Lang duurde het niet. Het vliegtuig schoot rustig omhoog de wolken in. Wel jammer dat wij niet een paar dagen hadden om The City That Never Sleeps te bezichtigen. Tijdens het opstijgen zagen wij een stukje NY vanaf boven, toch iets gezien haha. Wij hangen nog maar net stabiel in de lucht of de KLM crew kwam al met een flesje water en wat lekkers. Een uur later kwamen ze langs met het avondeten.

Ook met deze vlucht was er een tablet aanwezig. Het scherm (leek) groter dan in andere vliegtuigen tijdens onze reis. Voorzien met veel entertainment en natuurlijk de vluchtgegevens. Meer dan genoeg om de uren door te brengen. En daarnaast konden wij anders nog een poging doen om onze eigen iPad uit te spelen.

De lichten werden na 2,5 uur vliegen gedimd tot nacht verlichting. Met de slaapmaskers op probeerden wij te gaan slapen. Het lukte even maar het gezin (met twee jonge kinderen) dat voor ons zat maakt en hield ons wakker. De kinderen schreeuwen er af en toe op los of het normaal was. Meerdere mensen leken het irritant te vinden. De ouders was het helaas niet gelukt om ze constant stil te houden. Ach ja die kans is er soms met vliegen.

De tijd vloog redelijk snel voorbij. De lichten werden ongeveer 1,5 uur voor aankomst langzaam aangezet. De crew kwam daarna langs met drinken en een ciabatta met omelet en kaas erop. Een gewoon kaasbroodje was echter beter geweest, dat is onze mening. De rest qua eten en drinken tijdens de vlucht was goed en meer dan genoeg.

Broodje en thee tijdens vlucht KLM

Het laatste gedeelte van de route was zo om. Op vrijdag 15 juli om 6:10 Nederlandse tijd was de landing op Schiphol. 40 minuten eerder dan gepland. Het taxiën was maar een paar minuten. Normaal hebben wij vaak pech dat wij op de polderbaan landen, dat is een lange rit naar de gate. De gate was aardig aan het begin van de aankomsthal. Wij waren zo bij de paspoortcontrole, waar amper een rij stond. En hop zo bij de bagageband. Net alsof wij door Schiphol vlogen!

Met de koffers duurde het even voordat ze op de band waren. Er staan heel veel niet-opgehaalde bagage bij de banden i.v.m. mensen vluchten niet hebben gehaald of dat de bagage later is aangekomen. Onze koffers kwamen gelukkig aan op de band. Om 7:10 liepen wij Schiphol uit. Een rit naar huis volgde en daarmee een einde kwam aan de vakantie.

Op Schiphol aangekomen – met een duffe kop

Het klinkt gek maar toch ook weer fijn om thuis te zijn. De rondreis in Florida was erg mooi en leuk! Weer veel dingen meegemaakt, gezien en ervan genoten. Daar ging het allemaal om.

Binnenkort volgt een samenvatting van de rondreis Florida 2022. Met andere foto’s, video’s en dingen die wij nog niet hebben genoemd, bijvoorbeeld hoe het daar in Amerika allemaal gaat.


4 reacties op ‘De (lange) terugreis naar huis (dag 15)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s