Orlando (dag 1 – 2)

Dag 1 (7 juli 2019)
Vanaf het vliegveld (Orlando Sanford) kwamen wij na een klein uurtje rijden aan bij ons eerste hotel, Double Tree by Hilton at the Entrance Universal Orlando. Een groot hotel vlakbij de International Drive.

Bij de checkin werden geholpen door een aardige man. We kregen een kamer op de 7e verdieping. Een grote kamer met een kingsize bed, ruime en schone badkamer maar kan wel een opknapbeurt gebruiken. 

Het hotel was voorzien van een buitenzwembad, fitness, spa, winkeltje, restaurantjes, afhaalstand voor pizza en burgers en zelfs een eigen Starbucks!

Na het verkennen van het hotel namen wij een pizza en cheeseburger mee naar de kamer. Daar hadden we wel zin in na zo’n reisdag. Inmiddels was het 22:30 (in Nederland 5:30), we waren bijna 24 uur wakker. Het was hoogtijd om te gaan slapen.

Dag 2 (8 juli 2019)
Het was tegen 5:00 uur dat we wakker werden met het gevoel dat we er uit moesten. We draaiden ons om en sliepen weer lekker door. Een paar uur later stonden we op met een heerlijk uitgeslapen gevoel.

De dag begon met een koffie en een broodje van Starbucks, hoe kon het ook anders.

Hierna bezochten wij een aantal shopping malls:

The Mall at Millenia.
We vonden de mall erg mooi en schoon er uit zien. Veel van marmer. In het gebouw zagen we veel bekende en wat onbekende winkels. Ook Macy’s is er te vinden (een soort Bijenkorf maar dan nog groter). De prijzen van de kleding vonden we niet veel lager dan in Nederland. In de mall was het niet druk en we liepen er aardig snel door heen.

Orlando International Premium Outlets.
Op de parkeerplaats was het behoorlijk druk en het duurde even voordat we een parkeerplek hadden gevonden. Bij binnenkomst van de outlets kregen wij meteen een indruk dat het op Batavia-stad outlet shopping lijkt maar dan veel groter. Het valt ons op dat de ene winkel nog groter is dan de andere. De prijzen vonden wij heel erg mee vallen. Soms een kwart van de prijs in Nederland. Bij Orlando International Premium Outlets heb je aan halve dag niet genoeg als je veel winkels wilt bezoeken. Neem ruim de tijd als je hier heen wilt gaan.

De bedoeling was om ook nog naar de Florida Mall te gaan. Door drukte op de weg besloten we om te keren en op de I-drive te gaan rijden. Op en vlakbij deze weg zitten er een aantal pretparken en andere bezienswaardigheden. Helaas konden we er niet veel van zien.

Na het rondrijden was het tijd geworden om ergens te gaan eten. In het ANWB reisboek over Florida zagen we een leuk Braziliaans restaurant: Texas de Brazil. Ook bij Tripadvisor komt het restaurant goed naar voren toe. Via de website hadden we voor de zekerheid gereserveerd. Dat bleek achteraf wel nodig te zijn.

In het restaurant werden we vriendelijk ontvangen. Een paar minuten later werden we naar onze tafel gebracht. Er is een saladebar aanwezig met o.a. koude bijgerechten en natuurlijk salades. Als we het aangaven (d.m.v. kaartje) kwamen ze aan tafel langs met verschillende vleesspiesen. Er werd dan een stukje vlees afgesneden en op onze borden gelegd. We hadden hier heerlijk gegeten. Het is een duur restaurant, ook vanwege de fooi (18%) die er bovenop kwam. Van tevoren waren hiervan op de hoogte en het was dus geen verrassing. De bediening was uitstekend, ze doen (bijna) alles voor je.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s