Edison & Ford Winter Estates, Everglades en Homestead (dag 6)

Dag 6 (12 juli 2019)
Op deze ochtend stond er een airboat tocht in de Everglades op de planning. Maar door het slechte weer van de afgelopen dagen hadden we nog niet gereserveerd. Ook vandaag was er slecht weer voorspeld voor de Everglades. We gokten er niet op en kozen om het Edison & Ford Winter Estates te bezoeken, zo konden we het alsnog zien.

We waren er al vroeg en het was er niet druk. De toegang was 25 dollar per persoon (voor de audio tour). Met een soort grote telefoon liepen we door de Estates. Bij elk stukje van de looproute kreeg je iets te horen, bijvoorbeeld hoe Edison dingen had gebouwd of gemaakt. Edison was een zeer vindingrijke man, maar dat wisten we al. De Estates zijn heel mooi en indrukwekkend om te zien. In ruim een uur hadden we het bezocht.

Na de Estates vertrokken we uit Fort Myers. Next stop Shark Valley Visitor Center! Eindelijk gingen we naar de Everglades. Hier keken we erg naar uit. Het was iets over half drie dat we aankwamen bij Shark Valley Visitor Center in de Everglades.

We konden een keuze maken om een loop-, fiets- en of tramroute te doen. Het werd de fietsroute van 24 km. Op het eerste stuk zagen we helaas nog geen alligators. Wel veel vogels en insecten. Later kwamen we een grote schildpad tegen. Een andere fietser zorgde jammer genoeg ervoor dat het dier het water inging. Daar ging ons foto moment. 

Op de helft van de fietsroute stopten we voor de observatie toren. Vanuit het pad zagen we eindelijk een alligator in het water liggen, wel ver weg. Boven in de toren was er een mooi uitzicht over een groot gebied van de Everglades. Toen we weer beneden waren zagen we langs de oever een kleine alligator (15 cm lang). Hij zat in het wild om zich heen te happen. Gelukkig geen bezorgde moeder in de buurt.

De andere helft van de fietsroute was minder mooi. We waren blij dat we eindelijk weer terug waren. De hele route was ongeveer 2 uur fietsen inclusief een paar stops en drinkpauzes. Genoeg drinken mee nemen is een must.

Vanuit Shark Valley reden we verder naar onze volgende bestemming, Homestead. We hadden natuurlijk gehoord en gelezen over de beroemde milkshakes bij Robert Is Here. Het is een groente- en fruitwinkel. Je kan hier o.a. ook verse fruitshakes en smoothies halen. Wij namen een bananen- en mangoshake. Superlekker! Zo’n shake willen we altijd wel. 

In het Courtyard by Marriot Homestead hadden we de volgende overnachting. Mooie accommodatie. De kamer was ruim en netjes. In de avond aten we in het hotel. Er staan leuke gerechten op de kaart. Het eten smaakte heerlijk! 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s