Key West (dag 8)

Dag 8 (14 juli 2019)
In de ochtend sliepen we uit, daar waren we ook aan toe. Voor het ontbijt gebruikten we wederom onze grote vriend Tripadvisor. Ditmaal werd het Keys Coffee & Co. Hier namen we een bagel, sandwich, verse sap en uiteraard koffie. Het smaakte heerlijk. De koffie was lekker, niet zo slap zoals bij veel restaurants en hotels.

Aangezien we nog voldoende parkeertijd hadden liepen we even over de Duval Street. Een straatje met veel (toeristische) winkeltjes, boetiekjes, restaurantjes en barrertjes. Een uur later stapten we in de auto en reden naar Southernmost Point (van Amerika). Het punt staat niet helemaal op het zuidelijkste punt maar desondanks is het wel een ware trekpleister. Er stond een rij toen wij aankwamen. Het duurde ongeveer een half uur (plus heel veel zweet, het was erg warm) toen wij eindelijk bij het punt stonden en foto’s konden maken.

Hierna doken we snel de auto weer in, vooral voor de airco. Afkoeling hadden we nodig. Onze plan was om naar het strand te gaan. Tot onze teleurstelling lazen we op internet dat er een zeewier probleem is bij de stranden van de Keys. Het begin van de stranden worden/zijn overspoeld met oud en dood zeewier. Hierdoor stinkt het behoorlijk en ziet er smerig uit. We hadden bij Higgs en Smathers beach gekeken. Hier was het inderdaad het probleem aanwezig. Dat was erg jammer.

We gingen terug naar hotel. Het zwembad had gelukkig wel mooi helder water. De rest van de middag was het heerlijk genieten in het zwembad en van de zon. In de avond gingen we naar Onlywood, een Italiaans restaurant. Het zit in een steegje van de Duval Street. Het restaurant zat zo goed als vol, erg populair. We kozen voor pizza’s, hier hadden we het meest zin in. Ze werden gemaakt in de steenoven, zoals het hoort. De pizza’s waren heerlijk, goede bodem en de toppings op de juiste manier belegd. Het toetje was natuurlijk een tiramisu. Dat was een goede afsluiter.

Inmiddels was de zonsondergang begonnen. Wij gingen snel naar Sunset Pier. Wat stonden hier veel mensen zeg. Daarnaast was er ook volop entertainment aanwezig. Gezellig maar naar ons gevoel te druk. Het was een mooie zonsondergang. Vanuit de pier liepen we terug naar Duval Street. Bij Sloppy Joe’s gingen we naar binnen voor een drankje. De bekende bar zag er precies uit zoals wij het hadden verwacht. Iets later stond er een band te spelen, dat maakte het nog gezelliger. Hierna was het tijd geworden om terug te keren naar het hotel.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s