Bahia Honda, Everglades & Miami Beach (dag 9)

Dag 9 (15 juli 2019)
Het was vroeg toen de wekker ging. Een lange dag stond op de planning. De route van Key West naar Miami Beach, met een aantal stops. 

De eerste stop was het Bahia Honda State Park. We liepen hier eerst naar boven, voor de oude brug. Een mooi uitzicht! De zee had aan de ene kant meer last van het zeewier probleem dan de andere kant. I.v.m. de tijd bleven we hier niet te lang. Onze route ging verder naar Islamorada.

Bij Morada Bay namen we een hapje en drankje. Het was er rustig. Een half uurtje later reden we weg. John Pennekamp Coral Reef State Park in Key Largo stond ook op de planning. We kozen ervoor om het over te slaan en nogmaals de Everglades in te gaan. Daar kwamen we een paar uur later aan. Ditmaal bij het Royal Palm Visitor Center. Hier liepen we de Anhinga en Gumbo Limbo trail. De Anhinga is een boardwalk over het moeras. Reptielen, insecten, vogels en een paar schildpaden zagen we. De Gumbo Limbo is een kleine looproute door een bos met o.a. vogels, vlinders en reptielen. Op het eind van de looproute lag er alligator langs het pad. Andere mensen waarschuwden ons dat het beest daar lag. Eerst zagen we hem namelijk niet. We schrokken ons natuurlijk rot en besloten om terug te lopen, ook andere mensen die we tegen kwamen waarschuwden we. Via de andere kant gingen we terug om de alligator te bekijken. Op 15 meter afstand zagen we hem liggen. Het leek erop dat hij lag te rusten. Maar toen iemand iets te dichtbij kwam draaide hij iets zijn bek. We deden meteen een stap terug. Het beest legde zijn bek weer terug op de positie waarop hij lag. Een ware beleving in de Everglades, alleen niet op de plek waar we hadden gedacht. Maar goed, dat is de natuur.

Vanuit de Everglades reden we naar Miami Beach. Einde van de middag kwamen we aan bij het Riu Plaza Miami Beach. In deze accommodatie verbleven we de laatste 7 dagen van onze roadtrip. Na het inchecken en spullen op de kamers gezet te hebben, doken we in het zwembad.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s