Sport, Beach & Ocean Drive (dag 10)

Dag 10 (16 juli 2019)
Deze dag stond min of meer in het teken van (actieve) ontspanning en een beetje luieren.

Toen we hadden ontbeten was het tijd voor een uurtje sporten. De fitnessruimte in het hotel was niet bijzonder groot. Er stonden genoeg apparaten en gewichten om onze oefeningen te doen. Een goed begin van de dag.

In de middag gingen we naar het strand. Via de hoteluitgang bij het zwembad loop je over de boardwalk direct het strand op. Het is redelijk breed en wit, ziet er allemaal mooi uit. Iets verder, richting de zee, konden we (als gasten van Riu Plaza) gratis gebruik maken van ligbedden en een parasol. Als we het goed zagen heeft elk hotel een stukje met eigen ligbedden en parasols. Tegen betaling kan je het huren, als je bijvoorbeeld niet in een hotel verblijft.

Op het strand zijn er plekken afgezet met stokjes en lint. Dit betekent dat zeeschildpadden hun eieren hier hebben gelegd.

Het was erg warm geworden. We zochten snel de verkoeling op in de zee. Miami Beach heeft iets last van het zeewier probleem. Toen we de zee in liepen zagen we vooral in het begin zeewier en bruin water. Verder in de zee was het gelukkig niet en was het water mooi helder. Het strand loopt rustig af in de zee, een lang stuk is ondiep. De temperatuur van het zeewater was heerlijk, we hadden lekker gezwommen. De middag kwamen we ontspannen door.

Na het avondeten gingen we naar één van de meest bekende straten van Miami Beach, Ocean Drive. Een bruisende straat, met name restaurants en clubs. Het is hier zien en gezien worden. Op sommige plekken lijkt het op een kermisattractie met al die lichten en geluiden. Propers zijn er in overvloed. Op Ocean Drive hangt er een leuke sfeer. Voor iedereen is er wel wat te vinden. Mooie auto’s rijden af en aan. Bij Havana 1957, van Hotel Breakwater, gingen we op het verhoogde terras zitten. Een perfecte plek aan de Ocean Drive. Van de cocktailkaart kozen we een Cuba Libre en Mojito. Superlekker.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s