Art Deco District & Sawgrass Mills (dag 11)

Dag 11 (17 juli 2019)
Om 9:30 kwamen we aan bij het ontbijtbuffet. Iets later dan de bedoeling was maar nog genoeg tijd. Er lag weer van alles, heerlijk zo’n buffet. Altijd goed geregeld bij Riu.

In Miami Beach en ook in Downtown zijn er op veel plekken met Citi Bike te vinden. Het is een handig systeem. Op de ene punt pak je de fiets en op een andere punt lever je de fiets weer in. Via een betaalautomaat, op elk punt aanwezig, kan je ze huren. Voor 30 minuten is het $ 4,60 , voor 60 minuten $ 6,50 etc.

Tegenover het Riu Plaza Miami Beach is er een Citi Bike punt aanwezig. Dat kwam mooi uit, we wilden graag op de fiets door Miami Beach en naar het Art Deco District. We fietsten eerst over een paar straten en daarna langs het strand. In 25 minuten waren we op Ocean Drive. Hier vind je een groot gedeelte van het Art Deco District. De fietsen plaatsten wij hier terug bij een andere Citi Bike punt.

Een wandeling volgde langs een aantal historische gebouwen. In het ANWB Reisgids Miami lazen we de tip om bij News Cafe een goede bak koffie te drinken. Modeontwerper Gianni Versace kwam hier ook vaak. We werden vriendelijk geholpen. Naast de lekkere koffie zetten ze gratis een glas water op tafel.

Door de warmte bleven we niet te lang rond hangen in het Art Deco District en Ocean Drive. Voor de terugweg pakten we weer een Citi Bike.

Voor de middag hadden we shoppingmall Sawgrass Mills op de planning staan. Vanuit Miami Beach reden we in ongeveer 45 minuten eerst naar The Florida Panthers Stadium. Vroeger had ik (Patrick) petjes, shirtjes en andere kleding van het ijshockeyteam. Heel leuk om het stadion te zien, jammer genoeg alleen van de buitenkant.

Sawgrass Mills ligt naast het stadion. Bij de mall kan je rondom parkeren. Toen we binnen waren hadden we al snel door dat de mall groot is. Hier en daar liepen we een winkel of warenhuis in, echt alles is er aanwezig. Bij de foodcourt namen we een hapje en drankje. Via een andere in/uitgang kwamen we buiten. Daar zagen we de exclusievere winkels zoals Michael Kors, Burberry, Hugo Boss, Armani en Gucci. Bij Sawgrass Mills kan je gerust een hele dag shoppen en of gewoon leuk rond kijken hoe mensen inkopen doen. Deze mall vonden we toen nu toe wel het mooist en grootst. Begin van de avond reden we terug naar ons hotel in Miami Beach.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s