Check-out Riu, Dolphin Mall & Goodbye Florida (dag 15)

Dag 15 (21 juli 2019)
Bij het opstaan hadden we een dubbel gevoel. Heerlijk naar huis of helaas het eind van onze roadtrip Florida. Toch wel het laatste. Zoveel mooie en leuke dingen gezien in de sunshine state.

In Riu Plaza Miami Beach is de check-out om 12:00. We hoefden niet te haasten. Op onze gemak gingen we ontbijten en spullen inpakken. Dat is wel fijn op een vertrekdag. Iets voor het middag uur checkten we uit en namen afscheid van het hotel. We hadden een prettig verblijf gehad met een goede service en zeer vriendelijk personeel.

In de middag hadden we nog tijd om iets te doen. Onze vlucht ging namelijk pas om 19:30. We gingen naar Dolphin Mall. Het ligt in de buurt van Miami Airport. In de mall was het druk, we denken dat er veel mensen hierheen gaan voordat ze vliegen of juist als ze net zijn aangekomen. Verder zagen we natuurlijk een hoop winkels, een paar warenhuizen en een foodcourt. Er is ook een bioscoop in het gebouw aanwezig. We keken vooral en deden geen aankopen, wat wel verleidelijk was met de leuke aanbiedingen. Dolphin Mall vonden we mooi en je kan er goed winkelen als je iets nodig hebt. Tegen de klok van vier uur was het tijd geworden om naar de luchthaven te gaan.

De auto tankten we af bij een pomp bijna naast het gebouw voor de huurauto’s. Paar minuten later kwamen aan bij het inleverpunt van Alamo. Het inleveren ging vrij snel. Vanuit het gebouw konden we de metromover nemen naar de terminal. Top geregeld. Bij de check-in balie was het rustig, we werden direct geholpen. Er stond wel een kleine rij bij de paspoort en handbagage controle. Één handbagage werd apart getest en gescand. Gelukkig niks aan de hand. We mochten door.

We dachten dat er bij de gate wel voldoende shops en restaurants waren. Dit was maar minimaal, pff. Voor de controle was er meer, als we dat hadden geweten dan waren we niet direct naar de gate gegaan. Bijna alles googelden we maar dit net niet. Ach ja, met een pizza a la Domino’s en een kant en klare pasta hadden we in ieder geval iets te eten. Na twee uur wachten konden we aan board. Het vliegtuig zat niet vol, de stoel naast ons was vrij, heerlijk. Ongeveer tien minuten later ging het toestel de lucht in.

Goodbye Florida, it was a pleasure!


2 reacties op ‘Check-out Riu, Dolphin Mall & Goodbye Florida (dag 15)

 1. Hey
  Leuke blog!
  Voor deze zomer 2022 boekten we een 3-weken trip voor ons gezin voor een rondreis door Florida met onze kinderen.
  Iedereen kijkt me aan en vreest dat we het er ‘heeeel erg warm’ gaan hebben.
  Ik weet niet wat ik er precies van moet denken.
  In jullie blog lees ik niks over die hoge temperaturen en onmogelijke hitte…
  Groetjes Eveline

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Eveline,

   Wat leuk dat je onze blog hebt bekeken! Het klopt dat wij over de temperaturen niks hebben verteld, waarom weten wij eigenlijk niet.

   Het kan vooral in de middag erg warm zijn, vooral als je in de volle zon sta. En het ligt er aan waar je bent. Op sommige plekken was het ook bewolkt en iets meer wind. In Miami (plus omgeving) en Key West hadden wij het meest last van de hitte, dan is het lekker om even ergens naar binnen te gaan waar de airco aan staat of in de ochtend dingen doen en in de middag heerlijk bij het zwembad/strand. In de zomermaanden is de luchtvochtigheid is in Florida hoog en zorgt voor klam weer.

   Daarnaast houden wij zelf van de warmte en kunnen er wel tegen. Ook bijvoorbeeld in Spanje of Portugal is het in de zomermaanden erg warm. Daarmee kan je het een beetje vergelijken vinden wij, wel iets minder luchtvochtigheid dan in Florida.

   Als je nog meer vragen hebt of iets wilt weten, horen wij het graag 😉

   Groetjes Patrick en Jacqueline.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s