Op weg naar Florida! (dag 1)

30 juni 2022

Vanmorgen ging de wekker om 4:40. Het was een kort nachtje, gisteravond toch nog lang bezig geweest met de laatste dingen, zoals altijd op de dag voor dat wij op vakantie gaan. Na het wakker worden en opfrissen deden wij een laatste check of we o.a. de attestationformulieren, vaccinatiebewijzen, paspoorten en overige reispapieren in handbagage hadden gedaan. Om 5:55 werden wij opgehaald en gebracht naar Schiphol. Helaas was online inchecken niet mogelijk en moesten dit bij een balie doen. De rij ging redelijk vlot. Bij de balie werd de oorzaak van het niet online inchecken duidelijk. Er was een wijziging van de vlucht van Atlanta naar Orlando en daardoor was onze gegevens niet goed verwerkt. De medewerkster van KLM moest hierdoor bellen naar de helpdesk. Ruim 30 minuten duurde het voordat ze aan de beurt was. Nadat onze gegevens nu wel verwerkt waren kregen wij eindelijk onze boarding passen. Door naar de security check. Hier stond het jammer genoeg aardig vol. Een half uurtje later waren wij aan de beurt. Inmiddels was het al 9:15. De paspoort controle volgde nu. Dat ging wel snel.

Hehe eindelijk in de vertrekhal. Met een boarding time van 10:15 hadden wij niet veel tijd meer over. Normaal pakken we nog een Starbucks maar ditmaal vanwege de drukte maar niet gedaan. De GWK zochten wij op voor wat dollars, bij een kiosk wat drinken en eten halen voor in het vliegtuig en als laatste bij een café vlakbij de gate namen we nog snel een broodje, verse sap en koffie. Hier waren wel aan toe na al het wachten.

10:10 stonden wij in de rij bij de gate. Voor de priority en comfort + was het boarden al begonnen. Hierna mochten wij. Ongeveer 20 minuten later zaten wij in het vliegtuig. Het duurde wat langer om alle bagage in te laden en daardoor was het vertrek iets uitgesteld.

In het vliegtuig zaten we net achter de vleugels. En met ze tweeen naast elkaar, heerlijk niemand direct naast ons en wc’s vlak voor ons. Ideaal. Met een tablet in de stoel konden wij ons vermaken met films, series, muziek, games en natuurlijk de vlucht info. Daarnaast hadden wij ook onze eigen tablet bij ons.

Na een half uurtje in de lucht werd de lunch gebracht. Er kon gekozen worden tussen chicken curry en tortellini. Jacqueline koos voor de pasta en Patrick uiteraard voor de curry. Bij de maaltijd zat ook een mini caprese, een klein bakje salted caramel ijs en een drankje naar keuze er bij. Dit ging er goed in, waren we wel aan toe. En het smaakte prima.

De hele vlucht kon je drinken halen en paar keer kwamen ze langs om drinken aan te bieden. Ongeveer 1,5 uur voor landen werden springrolls geserveerd. Het was een soort opgerolde mini pizza. De service van delta on board was heel fijn.

Na een vliegreis van 9 uur landden wij op Atlanta. Eerste gedeelte was achter de rug. Op het vliegveld van Atlanta moesten wij eerst langs de douane. Het ging lekker vlot. De koffers moesten wij wel afhalen en iets verderop weer afgeven, ging ook snel. Er volgde nog een security check, duurde maar een paar minuten. Wij dachten nog een uurtje wachten en weer boarden. Echter was de vlucht 2 uur vertraagd. Het werd dus 3 uur wachten. De vlucht naar Orlando duurde ruim een uur.

Op Orlando ging alles snel. Voor wij het wisten stonden al bij Alamo om de huurauto op te halen. Het duurde 25 minuten dat wij eindelijk bij Doubletree by Hilton At The Entrance To Universal aankwamen. Het was 22:30 lokale tijd (4:30 in NL) dat wij de kamer binnen liepen. Na zo’n lange dag vonden wij het ook wel tijd om het bed op te zoeken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s