Juniper Springs, De Leon Springs en Daytona Beach (dag 3)

2 juli 2022

Ook op dag 3 deden wij niet veel moeite om vroeg om te staan, het is tenslotte vakantie. Maar hadden wel een volle planning voor de boeg. Vandaag verlieten wij Orlando. Eerste stop was voor het ontbijt, ja wederom bij een Starbucks. De route werd hierna voorgezet naar het Ocala National Forest. Het is een groot gebied en meerdere plekken waar je heen kan gaan. Wij kozen eerst Juniper Springs, met de hoop dat wij daar een kayak konden huren.

Wij waren iets later dan gepland uit Orlando vertrokken dus bij aankomst bij Juniper Springs was het helaas te laat om nog een kayak te huren. Reserveren is in het weekend wel handig. In dit gebied liepen wij een kleine trail. Jammer genoeg op een paar spinnen, vogels en een schildpad na geen alligators gezien. Er werd met borden ook trouwens gewaarschuwd voor zwarte beren. Na de trail namen wij een frisse duik in het afgeschermde meertje. Het was er goed druk.

Het was tijd om onze route te vervolgen naar Daytona Beach. Er volgde een tussenstop bij De Leon Springs State Park. Weer een meertje waar in o.a. gezwommen kon worden. Aan de andere kant van de afscheiding ging het meer verder en werd het groter. Hier zagen wij in de verte een alligator rond zwemmen. Een aantal kayakers gingen het beest voorbij. Apart om te zien. Wij zaten te twijfelen of wij hier een kayak zouden huren maar uiteindelijk niet gedaan aangezien dat het al laat in middag was en de kayak om 16:00 terug moest zijn. Hopelijk kunnen wij ergens anders in de vakantie nog zoiets huren. Het lijkt ons wel gaaf om dit in Florida een keer te doen. Op het moment dat wij even lekker op een bankje zaten te genieten van een hotdog kwamen er donkere wolken aan. Een paar minuten later begon het al te regenen. Wij zochten de auto op, dat was min of meer al de bedoeling. Op weg naar onze eindbestemming voor vandaag, Daytona Beach!

Onderweg begon het heel hard te regenen, wij waren blij dat wij in de auto zaten. Hoe dichter bij Daytona Beach kwamen hoe minder de buien werden. Het duurde 50 minuten dat wij aankwamen. De auto konden wij bij de ingang neerzetten en onze bagage werd meegenomen door de medewerkers van Hard Rock Hotel Daytona Beach. Onze accommodatie voor de komende twee nachten. Voor het gemak kozen wij voor valet parking.

Na het inchecken en dat de koffers op de kamer waren gezet liepen wij naar het zwembad toe. Helaas regende het nu wel iets. Maar het zwembad was ook dicht, blijkbaar voor een uurtje. Vanuit het hotel loop je zo het strand op, heel relax. Hierna gingen wij terug naar de kamer om op te frissen. Inmiddels hadden wij ook aardig trek gekregen. In het restaurant hadden ze gelukkig nog een plek voor ons. De bediening was erg hulpzaan en kwam vaker dan nodig was vragen of alles in orde was en of wij nog iets nodig hadden. De eerste cocktails van de vakantie werden bij deze eindelijk gedronken, heerlijk!

Zoals altijd zijn er optredens bij het Hard Rock Hotels. Hier was het op de buiten terras op de 3e verdieping. Voor ons was het iets teveel rock maar zag er wel gezellig uit. Bij het inchecken werd doorgeven dat er vuurwerk bij de pier/strand wordt afstoken. Rond 21:45 was het zo ver. Wij keken vanuit het terras. Het duurde 10 minuten en heel schitterend was het nou ook weer niet. misschien omdat wij er te ver vandaan waren. Maar schijnbaar zijn er a.s. maandag (4th of july) grotere vuurwerkshows. We zijn benieuwd.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s