Rijden op Daytona Beach, Black Point Wildlife Drive en Cocoa Beach (dag 5)

4 juli 2022

Het was weer inpakken en wegwezen. Ons verblijf in Hard Rock Hotel Daytona Beach zit er op. Voordat wij Daytona Beach verlieten reden wij met de auto over het strand. Dit mag op sommige stukken en dat is wel leuk om te doen. Het kost wel wat dollars.

Van het zand weer terug naar asfalt om naar onze volgende stop te rijden. Ruim een uur later kwamen wij aan bij Black Point Wildlife Drive in Merrit Island. Een natuurgebied die je met de auto kan rijden. Ongeveer 10 km lang. Alleen op aangegeven plekken mag je de auto uit. Het gebied staat vooral bekend om de vele vogels. Die zagen wij voornamelijk. Uiteraard zijn er ook alligators in deze omgeving maar die zijn goed verstopt.

Na een km of 6 zagen wij een kleine krokodil langs de weg. Heel zachtjes reden wij er op af maar het beest kroop het water in. Gelukkig hadden wij nog net een foto kunnen nemen. Verderop zagen wij ook grotere kroko’s in het water, als je snel kijkt heb je het amper in de gaten dat ze er liggen. Ook een paar schildpadden zwommen in het water. Uiteindelijk duurde het 1,5 uur om door het natuurgebied heen te rijden.

Op naar Cocoa Beach voor de volgende overnachting. 45 minuten later arriveerde wij bij het Hilton Garden Inn. Eindelijk uit de auto, vandaag aardig wat uurtjes gereden. Dat wordt je wel taai van.

In het hotel werden wij vriendelijk ontvangen. Wij brachten de spullen naar de kamer en deden snel onze zwemkleding aan. Cocoa Beach staat bekend om haar mooie strand. In Florida zijn er sowieso veel mooie stranden. Hier was het gelukkig niet super druk en dat kan op andere plekken nog wel eens anders zijn.

Na genoeg rond spartelen in de zee gingen wij terug naar het hotel om daar het zwembad te verkennen. Een lauwe-warme plons in het bad zorgde er niet voor dat wij er lang in bleven. De verkoeling werd gehaald bij de poolbar. En als je eenmaal op een ligbedje ligt, lekker in de warmte, wil je bijna niet meer opstaan. Toch was het tijd om op te frissen en een hapje te gaan eten. Dit deden voor het gemak gewoon in het hotel. Aangezien het al laat was deden wij hierna niet veel meer. Er was nog wel overal vuurwerk te zien i.vm. 4th of july.

Morgen op tijd opstaan, dan gaan wij naar Sanibel Island. Een rit van bijna 4 uur, weer een half dagje in de auto. Je moet er wat over hebben om mooie plekjes op te zoeken in Florida. Have a goodnight!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s