Van Cocoa Beach naar Sanibel Island (dag 6)

5 juli 2022

Op de planning voor vandaag stond in ieder geval 260 km rijden. Dat is de afstand tussen Cocoa Beach en Sanibel Island. Een rit van ongeveer 4 uur om van de oost- naar de westkust van Florida te gaan.

Voor 10 uur zaten wij in de auto, mooi op tijd. De eerste stop volgde al na 30 minuten om te tanken en heel toevallig zat er een Starbucks naast het tankstation. Zo hadden wij onze ontbijt ook te pakken.

Na deze onderbreking kon zowel de auto als wij er weer volop tegen aan. Om niet aan één stuk de route af te leggen besloten wij na 1,5 uur om bij het plaatsje Ockeechobee te stoppen. Bij het Ockeechobeemeer namen wij een kijkje en konden ook de benen gestrekt worden. Vanuit de steiger bekeken wij de mooie en rustige omgeving. Bij de Dunkin Donuts, aan de andere kant van de weg, namen wij (hoe kan het ook anders) een donut met koude drankjes.

De route werd weer hervat, voor de laatste 2 uur. Een lange éénbaansweg van zo’n 80 km is hier normaal. Taaie stukken zijn het. Als je geluk hebt is de omgeving nog leuk om te zien maar vaak toch ééntonig. Ergens bij Fort Myers konden wij eindelijk de highway op. Dat rijdt een stuk fijner en sneller.

Door wat wegwerkzaamheden duurde de route iets langer. Het was 16:30 dat wij aankwamen bij Sunset Beach Inn in Sanibel Island. Onze verblijf voor de komende 2 nachten. Na het inchecken zochten wij de zee (pal achter de accommodatie) op. De zee is heel helder en aardig kalm. Met het schelpenstrand, waar Sanibel Island o.a. om bekend staat, ziet het er erg mooi uit! Op het strand was het niet druk, een paar mensen hier en daar. Dat is ook wel fijn. Foto’s van de zee en strand maken wij morgen overdag.

Helaas begon het weer wat grijzig te worden. De zon verdween achter de wolken. De weerapp gaf aan dat er regen aan zat te komen. Wij werden dus min of meer naar binnen gestuurd. Maar het was ook tijd om op te frissen en te gaan eten.

Via Tripadvisor kwamen wij uit bij Traditions on the Beach. Het restaurant zit 500 meter verderop, lekker dichtbij. Het ziet er van binnen misschien uit of je terug gaat in de tijd maar dat paste wel in het plaatje en omgeving. Het eten was heerlijk! Ook complimenten voor de bediening.

Terug op (de wat gedateerde kamer) vonden wij het wel prima voor vandaag. Morgen in de ochtend gaan wij Sanibel Island verkennen. In de middag genieten van het strand en de zee.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s