Een dagje en overnachten in Naples (dag 8)

7 juli 2022

Op deze ochtend begonnen wij met een ontbijt op het strand. Even nog genieten van Sanibel Island.

Hierna was het echt tijd om de spullen te pakken, uit te checken en naar de volgende bestemming van onze rondreis te gaan.

Het was een uur rijden naar Naples. Het was de bedoeling om eerst bij de bekende pier op het strand te kijken maar de parkeerplaatsen waren vol. Er zijn niet veel parkeer gelegenheden bij de pier en het strand. Er is in Naples Old Town een parkeergarage maar het was erg warm om daar vandaan naar de pier te lopen. Wij hadden ook geen zwemkleding aan om eventueel op het strand te liggen.

Naples Florida

Bij de Naples City Dock hadden wij meer geluk met parkeren. Een kleine pier bij de haven van Naples met (jacht)boten, vissers en restaurants.

Na deze bezienswaardigheid reden wij naar Hilton Naples in Naples North, 6 km vanaf Naples Old Town. Het hotel zit in een mooi oud gebouw, binnen ziet het er ook prachtig uit.

Foto’s van de kamer hebben wij zelf gemaakt. De andere foto’s zijn van Google.

Ook op deze dag was het erg warm. Het was dus een logische keuze om in de middag het zwembad op te zoeken voor een frisse duik en lekker relaxen op de ligbedden.

Einde van de middag zorgde donkere wolken ervoor dat wij helaas van de ligbedden af moesten. De druppels kwamen al naar beneden. Niet veel later was er motregen. Dat is Florida in de maanden juni tot en met september zeggen ze hier dan. De buien komen en gaan. Het blijft wel warm.

Voor het avondeten maakten wij gebruik van onze vriend TripAdvisor. Er zijn heel veel restaurants in Napels. Na lang zoeken kwamen wij uit bij Sushi-Thai Downtown.

Ditmaal parkeerden wij in de parkeergarage van Napels Old Town. Het restaurant zat hier niet ver vandaan.

Bij binnenkomst werden wij vriendelijk ontvangen. Reserveren vooraf was niet nodig, dit staat ook op de website vermeld. Zoals de naam van het restaurant al doet vermoeden staan er zowel Japans als Thais op de menukaart. Jacqueline koos voor sushi en Patrick voor Thais.

Het bleek een goede keuze want het eten was heerlijk. De bediening was goed. Zoals wij hier in Florida gewend zijn komen ze vaker langs dan nodig is om te vragen of alles oké is.

Wij hadden nog niet veel gezien van Napels. Na het eten besloten wij door 3rd Street en 5th Avenue heen te lopen. Op deze bekende straten zijn oude gebouwen te zien. Hier zijn ook veel winkels en restaurants te vinden. In de avond zijn deze straten mooi verlicht.

Vanuit deze straten liepen wij naar het strand. De temperatuur was er nu wat aangenamer voor.

De timing was perfect. De zonsondergang konden wij op het mooie witte strand zien. Zonder dat dit onze bedoeling was. Wij zagen al veel mensen hiernaar toe lopen, dat was daarvoor dus.

Het strand en zee zien er prachtig uit. Spijt dat wij in de middag hier niet zijn geweest. Maar waarschijnlijk was het wel super druk op dat moment.

Op de terugweg naar de auto namen wij een ijsje bij Gelato & Go Napels. Hier was het druk en dat betekent vaak dat het goed is. En dat klopte ook. De smaak vonden wij heerlijk.

Het werd toch een latere avond dat wij dachten maar was wel de moeite waard! Morgen (vrijdag) naar de Everglades en Miami Beach.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s