Alligators in de Everglades (dag 9)

8 juli 2022

Wij hadden heerlijk geslapen in Hilton Naples. Geen geluidsoverlast van andere kamers of van buiten gehad. Een dikke compliment voor het hotel.

Voor het bezoek aan de Everglades begonnen wij deze dag met een koffie en broodje bij Kunjani Craft Coffee & Gallery. De koffiebar zit om de hoek van het Hilton Napels dus dat was wel fijn. Het is een gezellig en leuk barretje. En de koffie is heel lekker!

Wij namen nog een koffie to go mee voor onderweg. Ongeveer na een uur rijden kwamen wij aan in Everglades City. Bij Captian Jack’s Airboat Tours gingen wij kijken of het nog mogelijk was om een tour te doen. En gelukkig kon dat. Even 20 minuten gewacht tot wij aan de beurt waren. Met 5 personen plus de bestuurder zaten wij op de boot.

Het eerste stuk werd er nog rustig gevaren maar bij en in de mangroves van de Everglades ging het al iets harder. De man achter het stuur weet waar de alligators zitten en bracht ons op een aantal plekken. En ja hoor wij zagen eerst een kleine beest. Op een andere plek lag er een grotere. Onze captain ging met zijn hand in het water en bewoog hem heen en weer. De alligator kwam hier op af. Hij zwom langs en onder de boot door. Dat was heel mooi om te zien. Na een aantal minuten ging de tocht weer verder. De boot ging nu echt op volle toeren en scheurde door het gebied heen. Onderweg begon het helaas flink te regenen. Bij terugkomst waren wij zeiknat. De tour duurde ruim een half uur en was zeker de moeite waard!

Airboat tour
Grote alligator tijdens Airboat tour

In de auto deden wij eerst droge kleding aan. Dat voelde beter aan om verder te gaan rijden. Bij Kirby S. Road Storter Park was de volgende stop. Daar liepen wij toen het droger was over de boardwalk. Er was verder niemand hier, lekker rustig. Na een paar honderd meter vonden wij het prima en liepen terug, het is maar één route dus dezelfde weg weer terug. Dit is een mooie boardwalk, loopt ver door. Het is slim om in de Everglades muggenspray zoals Deet te gebruiken, heel veel muggen hier.

Vervolgens reden wij naar de Looproad. Een lang stuk onverharde weg door de Everglades. Er waren veel kuilen in de weg, op het moment vaak met water van de regen. Het was af en toe heel zachtjes rijden. Naast de weg achter de bomen en planten ligt er water. Bij één van de bruggen zagen wij alligators in het water. Het blijft toch een raar angstig gevoel om ze zo redelijk dichtbij in het wild te zien. Aan andere kant is het ook prachtig om ze zo te zien.

Alligators bij Looproad Everglades

De Looproad was een langer stuk dan wij dachten. In totaal zijn wij 1,5 uur aan het rijden geweest tot de weg weer verhard werd. Dat rijdt dan weer aangenamer. Maar in ieder geval een ervaring rijker!

Vanuit de Everglades reden wij naar Miami Beach. Daar verblijven wij in het Riu Plaza voor de laatste 6 nachten van onze rondreis. In 2019 verbleven wij hier een kleine week en dat beviel ons goed. Met name voor onze terugvlucht vanuit Miami is het handig om al in Miami te zijn.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s