Relaxen op Miami Beach en Sawgrass Mills Shoppingcenter (dag 10 en 11)

9 juli 2022

Vrijdag was het een lange dag geweest met veel activiteiten. Vandaag (zaterdag) deden wij het iets rustiger aan. Onze eerste nacht in Riu Plaza Miami Beach was fijn. Mede ook door dat wij aardig moe waren hadden wij goed geslapen. Toen wij onder de dekens vandaan waren namen wij een kijkje op en vanaf het balkon. Een leuk uitzicht!

Uitzicht vanaf het balkon Riu Plaza Miami Beach

Het ontbijt zit bij het verblijf ingegrepen. En dat is bij Riu altijd prima geregeld. Na het ontbijt vonden wij het ook weer een keer tijd om te gaan sporten. Het hotel heeft een fitness ruimte. Daar hebben wij een klein uurtje fanatiek bewogen.

Sporten

De middag was om te relaxen op het strand, in de zee en bij het zwembad. Heerlijk ontspannen en even niks doen. Nou ja, natuurlijk wel zwemmen en spetteren in het water.

Het strand van Miami Beach is weer mooi opgemaakt. Waarschijnlijk heeft elk hotel wederom eigen bedden plus parasols klaar staan. Voor gasten gratis te gebruiken en niet-gasten betalen hiervoor.

Nadat wij de spullen op de ligbedden hadden gelegd liepen wij naar de zee toe, om het water in te gaan. Het eerste stuk begon met aangespoeld dood zeewier. Dit komt hier rond deze periode vaak voor, ook in 2019 hadden wij het op een paar plekken in Florida gezien. Verderop is de zee heel erg helder en het loopt rustig af. Wij bleven lekker een tijdje in de zee rond dobberen, als een visje in het water. Hier en daar zagen wij trouwens kleine vissen zwemmen. De ligbedden werden hierna weer opgezocht.

Einde van de middag gingen wij naar het zwembad. Er waren gelukkig nog een paar bedden vrij. Bij de poolbar volgde eerst een hapje en drankje, hier waren wij aardig aan toe. Met wat energie in ons lichaam konden wij gerust het zwembad in duiken.

In de avond aten wij in het hotel. Bij Riu is er, zo ver wij weten, altijd een dinner buffet. Bij de één beter dan bij de ander. In Riu Plaza Miami Beach is het prima.

Na het eten was het nog licht buiten maar het schemerde al wel. Rond 20:30 wordt het namelijk al donker hier. Voor dat het zo ver was liepen wij een rondje en namen een kijkje op het strand. Meteen lekker uitgewaaid. Toen het donker werd liepen wij terug naar het hotel. Bij de lobbybar deden wij nog een drankje voor het slapen gaan. Een DJ was gezellig aan het draaien.

DJ bij de lobbybar Riu Plaza Miami Beach

10 juli 2022

Na een beetje uitgeslapen te hebben begon de dag met het ontbijt buffet in het hotel. Het was behoorlijk druk met het ontbijt en het was zoeken naar een plekje. De vriendelijke bediening hielp hier ons mee en maakte een tafel schoon. Wij zaten lekker buiten.

Deze zondag gingen wij naar Sawgrass Mill in Sunrise. Het is een groot overdekt winkelcentrum. In 2019 waren wij hier ook al geweest. Wij vinden het één van de mooiste en leukste winkelcentrum van Florida, van wat wij hebben gezien. Er zijn veel winkels van de bekende modemerken te vinden maar ook bijvoorbeeld warenhuizen zoals Bloomingdale’s. De hele middag liepen wij in de mall rond, je loopt aardig wat af. Gelukkig zijn er genoeg eet en drink gelegenheden aanwezig om bij te tanken. Wij namen een zakje Churros tussendoor.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s