Fietsen door South Beach (dag 12) en Key Biscayne bezocht (dag 13)

11 juli 2022

Op maandagochtend sprongen wij op de fiets. Er zijn Citibikes op meerdere plekken te huur. In een straat tegen over het hotel staan de fietsen ook. Dat is heel fijn, zo dichtbij.

Wij fietsten over het pad langs het strand en achter de hotels naar de bekende straat Ocean Drive. In een klein kwartier waren wij er. Inmiddels was het al erg warm.

Overdag is het op en rond Ocean Drive redelijk druk. Een aantal mensen op de terrassen, wat fietsers, wandelaars en in het park zien wij mensen. In 2019 zijn wij ook in de avond op Ocean Drive geweest. Dat is hele beleving, gebeurd van alles. En zeker de moeite waard om het een keer te zien.

Wij fietsen hier ook door een klein stuk van het Art Deco District, gelegen aan en bij Ocean Drive. Mooie gebouwen staan hier.

Fietsen door South Beach Miami
Op de fiets door Art Deco District en Ocean Drive

Het was zo warm dat wij het tijd vonden om terug te fietsen. Fietskleding werd op de kamer omgewisseld voor zwemkleding. De andere uren van de middag werden besteed aan de zee en het zwembad.

Behalve het avondeten deden wij op deze dag voor de rest weinig meer.

12 juli 2022

Het einde van de vakantie komt dichterbij. Een paar dagen te gaan. Op deze dag (dinsdag) wilden wij nog iets doen. Op de gemaakte planning stond Key Biscayne. Het eiland ligt dichtbij Miami en is met de auto bereikbaar.

Vanaf het Riu Plaza Miami Beach is het 40 minuten rijden (langer als het op de weg druk is). Op het eiland reden wij naar het Bill Baggs Cape State Park.

Wij liepen eerst een stukje langs de kust, waar een paar vissers waren. Iets verderop kwamen wij uit bij de vuurtoren. De toren kan je beklimmen maar helaas zat de deur op slot. Bovenin schijnt er een mooi uitzicht te zijn.

Aangezien wij zwemkleding mee hadden was het geen gek idee om hier de zee in te gaan. Heerlijk verfrissend. En even lekker liggen op strand tot wij droog waren.

Op het park is ook een strand aanwezig. Wij namen daar een kijkje. Het is een prachtig wit strand met hier en daar wat zeewier. Dit wordt niet weggehaald / schoongemaakt omdat het hoort bij de natuur is er op een bord te lezen. De meesten mensen die een bezoek brengen aan het park zijn hier te vinden.

De laatste gedeelte van de middag brachten wij door bij het zwembad van het hotel. Een Key Lime Pie kwam er tussendoor. Niet heel vervelend.

Net als de andere avonden aten wij in het hotel. Het buffet is zoals eerder gezegd prima. Elke avond is het iets anders, dat is fijn voor de variatie.

Een wandeling na het eten volgde. Op het strand keken wij naar de maan die opkwam. Een keer wat anders dan de zonsondergang. Mooie afsluiter voor vandaag!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s